Sokszínű nap volt

2018.11.19. 18:05

Teret adtak a tehetségeknek a Ki mit tud?-on

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Közel száz nevezés érkezett idén a paksi Ki mit tud?-ra, így mintegy háromszáz fiatal mutatta meg tudását a zsűrinek a hétvégén, a Csengey Kulturális Központban – tudtuk meg Kiss-Fodor Melinda kulturális szervezőtől. Elmondta, hogy a paksi kistérség településeiről, valamint Szekszárdról, Pápáról, Tatáról, Budapestről és Dunaújvárosból, illetve határon túlról, Paks kárpátaljai testvértelepüléséről, Viskről érkeztek egyéni és csoportos fellépők.

A fiatalok alsó és felső tagozatos, illetve középiskolás korcsoportban bizonyítottak, különböző kategóriákban. Volt vers- és prózamondás, tánc, valamint ének, azon belül is népdal és könnyűzene. Kategóriánként más-más szakmai zsűri hozott döntést a látottakról, hallottakról. A vers- és prózamondókat a Magyar Versmondók Egyesületének négy delegáltja, valamint paksiként Gutai István és Gazdag-Fejes Margit értékelte, a táncosok produkcióját Bozár László és Hacsa Mónika, míg az énekeseket Ujházy Krisztina, Zsikó Zoltán és Ulbert Ferenc.

A zsűri arany-, ezüst- és bronzminősítéssel, valamint különdíjjal ismerte el a fiatalok teljesítményét. Döntésük nyomán tizennyolc arany-, tizenöt ezüst- és tizenkilenc bronzminősítést, illetve nyolc különdíjat adtak át eredményhirdetés során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában