advent

2018.12.06. 15:30

Jazzkoncert négy klarinétra

Varga Szilvia

Fotó: A szerző felvétele

Nagyszámú közönség előtt adott koncertet a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet kamaraegyüttese nemrég Dombóváron. A hangversenyen Dr. Arnóth Zoltán klarinétművész és három tanítványa adott ízelítőt a 20. századi amerikai jazz zenei világából. Nem csak Scott Joplin, George Gershwin és Leonard Bernstein darabjait hallgathatták meg az érdeklődők, hanem Dr. Arnóth Zoltán ismertette az amerikai zenekultúra kialakulásának sajátos történetét. Az estnek dombóvári vonatkozása is volt, hiszen Álló Judit a kamaraegyüttes tagjaként szerepelt. Tizennégy évesen került Pécsre a Zeneművészeti Intézet növendékeként.

A tavaly elindított regionális koncertsorozaton, amely Mohácson, Keszthelyen, Szigetváron és Dombóváron is nagy sikert aratott, más felállásban, témában és hangszereken mutatkoznak be az intézet Liszt- és Kossuth-díjas művésztanárai és növendékeik. Nagyon jó lehetőséget adnak a diákoknak a közös próbák és fellépések arra, hogy a profi előadóvá váljanak – hangzott el az est folyamán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában