Magyar Kórusok Napja

2018.12.10. 15:30

Kodály emlékére énekeltek a kórusok

A Magyar Kórusok Napja alkalmából ünnepi hangversenyt hallhatott a közönség.

Munkatársunktól

Kodály Zoltán születésnapjára emlékeztetnek minden évben december közepén országszerte a Magyar Kórusok Napja rendezvényei. A megyeszékhelyen ennek megszervezését idén is a Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttes vállalta fel, házigazdája és természetesen szereplője is volt a Művészetek Házában vasárnap este megtartott ünnepi Kodály-hangversenynek. Az egyházi énekkar, Szekszárd egyik kiemelt művészeti együttese már közel két és fél évtizede szolgálja a hívőket és a zeneszerető közönséget. Repertoárjuk túlnyomórészt zsoltárfeldolgozásokból áll. A műsor előtt a kórust alapító Lemle Zoltán Csokonai Vitéz Mihály Alkotó-díjas református lelkipásztor tartott áhítatot, illetve az est díszvendége, Kertész Attila Liszt-díjas karnagy, a Magyar Kodály Társaság elnöke mondott köszöntőt.

A Gárdonyi kórus mellett fellépett még a Garay János Gimnázium Német Nemzetiségi Kamarakórusa, mindkettő vezetője és karnagya Naszladi Judit, a gimnázium énektanára. Két neves vendégénekkar előadásában gyönyörködhetett még a közönség, Bajáról érkezett a Liszt Ferenc Énekkar Makkai Gézáné vezetésével, Pécsről pedig a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium Laudate Leánykara, amelyet Havasi Gábor dirigált. A művek megszólaltatásában közreműködtek Ágostonné Béres Kornélia fuvolán, Lozsányi Tamás orgonaművész, Bognár-Ócsai Annamária szoprán operaénekes, Orbán György előadóművész, Keller Antal harmonikán, Tóth Anna és Varga Viktória énekkel, Hodozsó György zongorán, Dankó József zongorán és Kubán Loránd hegedűn. A közönség vastapssal jutalmazta az együttesek és zenészek produkcióját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában