zenekar

2019.01.28. 16:00

Két évtizede zenél együtt a három tróger

A bonyhádi Tres Trogeros még a múlt évezredben alakult, 1999-ben. Zenéjük a nevükhöz méltó – vagy talán inkább a nevük méltó a zenéjükhöz.

Fekete Dávid

Fotó: Beküldött fotó

Egy baráti sörözés közben öltött testet a gondolat, miszerint zenekart alapítanának. A további sörözéseket tettek követték, mesélték a bonyhádi zenekar tagjai. Ebből adódóan nem volt különösebb céljuk, jól akarták érezni magukat, és ezzel elégedettek is voltak. Az külön öröm volt számukra, hogy közben több embernek megtetszett a zenéjük.

Ez napjainkig sem változott igazán. – A név kötelez! A céljaink most sem változtak. Jóleső érzés, hogy fiatalabbak jönnek oda koncertek után azzal, hogy a mi zenénken szocializálódtak. Volt, aki ennek hatására kezdett el zenélni. Ennél több nekünk nem kell – mondták.

Zenéjük az alternatív és punk keveréke. Tróger rocknak nevezték el. Nem akarják különösebben kategorizálni a stílusukat.: nem volt különösebb koncepció, ez jött ki elsőre és ezen a vonalon indultak el.

Az egyik legérdekesebb tapasztalatukat egy falusi szórakozóhelyen szerezték. – Zenéltünk és egyszer arra lettünk figyelmesek, hogy egy srác kismotorral bejött, majd a színpad előtt az asztalok között pörgette a motorját. Igazán látványos volt. Valószínűleg ezt váltotta ki belőle a zenénk. Szerintünk ez ihletett meg egy ismertebb zenekart, hogy írjon egy számot „Füst és lábdob” címmel – mesélték nevetve.

A zenekarnak eddig két demója jelent meg, valamint a YouTube-on is jelen vannak. Szívesen koncerteznek, ahová hívják őket, elmennek.

[embed]]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában