népdaléneklési és népihangszeres verseny

2019.01.24. 13:00

Már nyolcéves kortól lehet jelentkezni

Brunner Mónika

Martonvásár, 2014. szeptember 14. A tordasi Sajnovics János Általános Iskola diákjai muzsikálnak Martonvásáron a magyar népdal napján, 2014. szeptember 14-én. A magyar dal napja programsorozatában elsõ alkalommal kapott önálló helyszínt a népzene. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Bruzák Noémi (illusztráció)

A szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ népdaléneklési és népihangszeres versenyt hirdet, melyen mindenki részt vehet, aki kedveli a népdalt és szeret énekelni. A versenyre kizárólag a Tolna megyében lakó vagy tanuló, illetve dolgozó személyek nevezhetnek. A versenyen egyénileg és csoportban – amely háromfős vagy annál nagyobb – lehet részt venni, 8 éves kortól.

A részvétel feltételéül kötötték ki, hogy a versenyen csak népdal hangozhat el, magyar vagy magyarországi nemzetiségi. Minden versenyzőnek legalább 20 népdalt kell tudnia, de előadnia csak egy csokrot kell. Műsorukat szabadon választhatják és állíthatják össze.

A bemutatkozó fellépés időtartama: egyéni fellépőknél 3 perc, csoportoknál 5 perc. Egyéni nevezőknek a nevezési díj kétezer forint, csoportok számára négyezer forint.

A verseny tervezett időpontjai: 1. elődöntő: 2019. március 6., szerda, Szekszárd. 2. elődöntő: 2019. március 9., szombat, Tamási. Döntő: 2019. április 6., szombat, Szekszárd.

A versenyen legjobban szereplő 5–12. évfolyamos egyéni versenyzők és csoportok továbbjuthatnak a „Tiszán innen, Dunán túl” országos népdaléneklési versenyre.

A legjobb felnőtt előadókat és együtteseket megyei népzenei programon való fellépéssel jutalmazzák.

A tavalyihoz hasonlóan a versenyen lehetőség van minősítések megszerzésére is. A Bogár István emlékére rendezett Tolna Megyei „Cinegemadár” Népzenei versenyre 2019. január 31-éig lehet jelentkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában