bemutató

2019.02.09. 11:30

Találkozhatunk velük orvosi rendelőben, de akár koncerten is

A szekszárdi The Fifth Page zenekar ugyan csak tavaly érte el végleges felállását, de történetük tizenegy éve kezdődött.

Fekete Dávid

Fotó: Beküldött fotó

− Mikor, hol, hogyan alakult a zenekar?

− A zenekar 2016 júniusában alakult, de a története egészen 2008-ig visszanyúlik, amikor Dom, a zenekar frontembere először találkozott a Nightwish zenéjével; már akkor elhatározta, hogy zenekart alapít a későbbiekben. 2011-ben Dom találkozott Ádámmal, a szólógitárossal, és hamar felfedezték, hogy mennyire hasonló a zenei ízlésük, így együtt dolgoztak a közös zenekar megalapításán. Végül 2016-ban született meg az első formáció. Ezután két évig formálódott a zenekar, míg végül 2018-ban elérte végleges felállását. Ekkor választottuk magunknak a The Fifth Page nevet is.

− Kik alkotják a zenekart?

− A zenekar frontembere, fő énekese, Dom, aki egyben a basszusgitáros is. Szólógitáron játszik a már korábban említett alapító tag, Ádám, ritmusgitáron a 2017-ben csatlakozott Dani. A billentyűs, Csabi, aki a 2016-os formáció alapító tagja volt, illetve a dobosunk, a 2018-ban csatlakozott Csabesz.

− Milyen zenét játszotok, és mért éppen azt?

− Szimfonikus metált. Leginkább a Nightwish hatására: ez tetszett meg, többen is ennek a hatására ragadtunk hangszert, és ez a műfaj motivál minket a további munkára. Persze igyekszünk kialakítani a saját stílusunkat, aminek érdekében mozgunk más irányokba is.

− Milyen céljaitok vannak?

− 2016-ban még az volt a célunk, hogy összerakjunk egy ütőképes koncertműsort, néhány saját számmal, de alapvetően feldolgozásokból, majd nekiláthassunk a koncertezés mellett egy album felvételének is. Mostanra a koncertműsor már kész, pár koncertünk is volt már vele, ezt mindenképpen szeretnénk folytatni. Ami változás 2016-hoz képest, hogy a már említett album felvétele előtt egy kislemezt szeretnénk összehozni, illetve hosszú távon szeretnénk a koncertműsorban az összes feldolgozást szépen lassan saját számokra kicserélni.

− Milyen formában találkozhatnak az emberek a zenétekkel?

− Hát egyelőre csak koncerten. Még csak egy koncertvideónk van fent YouTube-on, illetve a hivatalos Facebook oldalunkon is lehet rólunk találni anyagot. A későbbiekben mindenképpen szeretnénk ezen változtatni, és valószínűleg elsősorban YouTube-on találják majd meg az érdeklődők a zenénket a közeljövőben.

− Mi volt eddig a legérdekesebb tapasztalatotok?

− Hát Egyrészt sok tagmeghallgatáson túlestünk a végső formáció eléréséig, és ennek voltak nagyon vicces momentumai is. Például volt, aki a meghallgatást egy disznóvágás miatt mondta le, és később nem is hallottunk róla, de volt olyan is, aki hetente kétszer akart kilépni a zenekarból, majd újra visszalépni, és már a második koncertünkön pirotechnikát szeretett volna. De emellett az is kiderült, hogy a dob hangjától nem lehet füvet nyírni, ezért volt olyan, hogy a rendőrök is végig hallgatták a próbát… Egyébként nagyon élvezték a privát koncertet.

− Hol láthatnak, hallhatnak titeket a jövőben az emberek?

− Orvosi rendelőben, postán, stb., de remélhetőleg a színpadon is meg fogunk fordulni párszor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában