pályázat

2019.03.04. 19:10

A dunaújvárosi InkSane Colors nyerte a graffiti pályázatot

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Graffiti művészek számára írt ki tavaly pályázatot a paksi önkormányzat Molnár Ferenc születésének 140. évfordulója alkalmából, hogy a Pál utcai fiúk regény, film történetéhez, emlékezetes momentumaihoz kapcsolódó alkotással dekorálják ki a KRESZ-park aszfalt pálya melletti falfelületét. A győztes a dunaújvárosi InkSane Colors lett, nevükben Joó László (Joe) nyújtotta be a film ihlette pályamunkát. A jelenleg háromfős csapat Dunaújvárosban már letette a névjegyét, amikor tavaly a Római városrész bástyafalát gondolták újra és várostörténeti fotók nagyított másolataival díszítették.

A felhívásra több mint egy tucat pályamunka érkezett. Paksi pályázó nem volt, viszont az ország sok részéből (Budapest, Vác, Fertőszentmiklós, Kecskemét, Dunaújváros), sőt még a Felvidékről, Szlovákiából is küldtek be nevezést. A Szabó Péter polgármester és a kiíró Turisztikai, Városmarketing és Kommunikációs Csoport tagjai alkotta ad hoc bírálóbizottság döntött a győztesről. Tavasszal pedig el is készülhet az alkotás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában