pályázat

2019.03.26. 09:30

A fiúk is tudnak szépen hímezni

Steinbach Zsolt

Fotó: Makovics Kornél

Alig fértek el egy tanteremben a tolnai Martinek József Képzőművészeti Alapítvány által meghirdetett iskolai rajzpályázat díjazottjai a hétfői eredményhirdetésen, az Eötvös utcai iskolában. Szilák Henriette, az alapítvány elnöke elmondta: idén 310 pályamunka érkezett a pályázatra. Három kategóriában – meseillusztráció, „Legszebb alkotásom”, illetve iskolai logó –, évfolyamonként értékelték a rajzokat, így mintegy hatvan diák részesült elismerésben.

A pályaműveket Verseghy Ferenc fazekas, a Népművészet Mestere zsűrizte. Elmondta, hogy nagyon sok és nagyon színvonalas alkotás érkezett, ami nemcsak a gyerekeket, hanem a pedagógusokat is dicséri. Úgy vélte, hogy akár minden második művet lehetett volna díjazni. Külön megdicsért egy keresztszemes hímzéssel készült alkotást, amelyet egy fiú készített, illetve egy látássérült lány csodálatos rajzait. A szülőket is arra biztatta, hogy ösztönözzék gyerekeiket a rajzolásra, ami sokkal hasznosabb, kreatívabb tevékenység, mint például az okostelefonozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában