kiállítás

2019.03.18. 15:30

A természet szép és hiteles ábrázolása

Wessely Gábor

Fotó: A szerző felvétele

Pakson töltötte gyermekéveit, Szekszárdon él, és nemrég Simontornyán nyílt kiállítása az autodidakta festőnek, E. Nagy Máriának.

Minden Tolna megyei alkotó nagy megtiszteltetésnek tartja, ha a vár ódon falai között mutathatja be műveit. Az ódon falak még nem melegedtek át, a megnyitón még elkelt a kabát, de ahogy az intézményvezető, Máté Imréné mondta: a képeket látva az emberek szívébe melegség költözött. Azt emelte ki, hogy E. Nagy Mária alkotásain érezhető, hogy ismeri, szereti, és szívesen, hitelesen ábrázolja a természetet. Az anyag csendéleteket, tájképeket, utca­részleteket és portrékat is tartalmaz.

A festő több alkotóközösség tagja. Hosszú ideig művészetszervezőként is tevékenykedett, a Tolna megyében működő Bárka szalon tisztség­viselője volt. A megnyitón közreműködött a gitáros-énekes Tóth István, Böröczki Istvánné versmondó, és Bognár Cecil, aki furulyázott, énekelt, és a közönséget is megénekeltette. E. Nagy Mária festményei május közepéig maradnak a simontornyai várban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában