megnyitó és köszöntés

2019.05.21. 09:30

A kulturális élet ismert alakja

Hetvenéves a szálkai ifjúsági alkotótábor létrehozója.

Wessely Gábor

Fotó: A szerző felvétele

A hetven­éves Decsi-Kiss Jánosnak nyílt kiállítása szombaton a simontornyai várban, Köteles kötelesség címmel. A tárlatot Kovács Pál államtitkár nyitotta meg. Közreműködtek a tex­tilképeket alkotó művész gyermekei, Decsi-Kiss Dorka és Decsi-Kiss András.

A másik helyszín a szülőfalu, Decs volt. Az ottani faluházban mintegy ötvenen gyűltek össze vasárnap, többnyire kultúraközeli emberek: alkotók és előadók. Sokan köszöntötték baráti szavakkal, jó néhányan képzőművészeti munkákkal kedveskedtek neki, mások zenei produkciókat adtak elő. Decsi-Kiss János a Tolna megyei kulturális élet közismert személyisége.

Tollforgatói munkássága is számottevő; a hetvenes-nyolcvanas években a Népújság szerkesztőségében dolgozott. A megyei Príma-díj és más elismerések mellett Szálka dísz­polgára. Abban a községben hozta létre 1992-ben azt az ifjúsági alkotótábort, melyben eddig több mint ötezer diák fordult meg, főként hazai művészeti iskolák növendékei. De volt olyan program is, melyre kilenc országból érkeztek fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában