Képtelenségeim

2019.05.28. 15:20

Alkotásaiból állított ki a költő

Budavári Kata

Fotó: Makovics Kornél

Képtelenségeim címmel nyílt meg nemrégiben Dicső Zsolt kiállítása Szekszárdon, a megyei könyvtárban. Dicső Zsoltot jobbára költőként jegyzi a közönség, ám a képzőművészet, ha nem is mindig a legnagyobb hangsúllyal, de jelen volt életében. Mint mondja, grafikus szeretett volna lenni, két évig dolgozott dekorosként is, de az élet rendszerint más irányba sodorta.

Felnőttként akkor kezdett újra érdeklődni az alkotás e területe iránt, amikor találkozott Máté Gyula képzőművésszel. Dicső Zsolt tagja a Magyar Küldeményművészeti Társaságnak, először az irodalmi szekcióba kérték fel.

Most kiállított munkái között a legrégebbi, több, mint negyven éves. A megnyitón elhangzott, hogy nem mindig rendeltetésszerűen használja a dolgokat. Van olyan képe, amelyhez hangfal alját használta fel, és édesanyja vasalója jó szolgálatot tett annak idején, amikor az indigó vasalás technikája érdekelte. Kiderült, ügyesen bánik ceruzával, ecsettel és betűtésztával, továbbá, hogy egyes művek másodlagos értelméhez tótágast állva jutunk.

A kiállítás június 10-ig tekinthető meg.

Borítóképünkön Dicső Zsolt tart tárlatvezetést a szekszárdi megyei könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában