Tamási Koncert-Fúvószenekar

2019.07.23. 15:30

Magyaros műsort adott Luxemburgban a zenekar

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Luxemburgban, Wasserbillig városában lépett fel a Tamási Koncert-Fúvószenekar nemrég. Szaváriné dr. Bakonyi Lídia elnök lapunknak elmondta, hogy ajándékokkal fogadták őket, a vendéglátás kifogástalan volt, a színpad előtti részt például a koncertjeik tiszteletére, piros- fehér-zöld színű muskátlikkal díszítették fel.

– Kifejezetten magyaros műsort is vittünk, hogy a kultúránkkal megismertessük a luxemburgiakat. Nagy sikerünk volt, és mi is nagyon jól éreztük magunkat – tájékoztatott Szaváriné dr. Bakonyi Lídia.

A zenekar alelnöke-karmestere, Varga Balázs elmondta, ez volt az első alkalom, hogy a fúvószenekaruk Luxemburgban lépett fel, ráadásul egymást követő két napon is koncertet adott.

A lehetőséget régi zenésztársuk, Lucza-Strigencz Bernadett szervezésének köszönhetik, aki évekkel ezelőtt a férjével költözött ebbe az országba, és szerződött le a Harmonie Wasserbillig nevű zenekarral, amely július elején ünnepelte fennállásának 140. évfordulóját, és meghívta a tamásiakat.

A Tamási Koncert-Fúvós­zenekar szombaton térzenét adott a St. Willibrord Bazilika előtti téren. Vasárnap este pedig az ünneplő Harmonie Wasserbillig zenekarral adtak közös koncertet. Brahms Magyar táncain, Kálmán Imre Csárdáskirálynőjén és Bogár István kortárs művén túl filmzene- és klasszikus fúvószenei repertoárukat is megmutatták, majd a két zenekar közösen játszotta el a Radetzky-indulót.

– Negyvenöt zenekari tagunkkal voltunk Luxemburgban, az egyik ifjúsági szállóban szállásoltak el bennünket, négy napot töltöttünk kint. Magyaros műsorunkat a kinti közönség nagyon értékelte, tetszett nekik a magyaros virtus – mondta Varga Balázs alelnök-karmester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában