Új Látás

2019.08.08. 09:30

Tárlat nyílt az alkotótáborban készült munkákból

Hanol Erzsébet

Fotó: Mártonfai Dénes

Az „Új Látás 2019” művésztelep zárókiállítása nyílt meg ma Kölesden, az IKSZT galériatermében. Az alkotótáborba a harmincas éveikben járó képzőművészeket hívtak meg. Többségük a Szabó Dezső-ösztöndíj nyertese. A vendégeket Rühl Gizella, az ösztöndíjat kiadó Víz’P’Art közalapítvány alelnöke köszöntötte.

Könyv Kata festőművész, a tábor szakmai vezetője nyitotta meg a kiállítást, aki korábban úgy fogalmazott, a művészek nemcsak képeket, közösséget is alkotnak. A rendezvény házigazdája dr. Baranyai Eszter megyei aljegyző volt. Édesapja, Baranyai László a művelődési házban tevékenykedett egykor, ahol most az alkotótábort rendezték.

Dr. Baranyai Eszter. Fotó: Mártonfai Dénes

A népművelő körülbelül kétszáz képből álló gyűjteményt szedett össze, halála után pedig tovább gyarapították azt. Most nyolc festő nyolc képpel gazdagította a kortárs tárlatot. Dr. Baranyai Eszter elmondta, édesapja sokat dolgozott az értékcentrikus szemléletmód kialakításáért. Látásmozgalomnak nevezte ezt a szervező tevékenységet. Innen ered a művésztelep neve is: Új Látás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában