porcelán remekek

2019.10.09. 18:30

Őszre hangolja a látogatót a vármegyeházi Herendi kiállítás

Budavári Kata

Fotó: Makovics Kornél

Őszre hangolva címmel a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. termékeiből nyílt kiállítás Szekszárdon, a Vármegyeháza Kiállítótermében. Csillagné Szánthó Polixéna, az önkormányzat humán bizottságának elnöke köszöntőjében elmondta, öröm látni, nagy számú látogatót vonz ez a válogatás. Arról is beszélt, hogy gyerekként tanáraival járt Herenden, majd pedagógusként minden osztályát elvitte a manufaktúrába.

Dr. Simon Attila, a társaság vezérigazgatója beszélt az európai porcelánról, amelyet lényegében a kínaitól függetlenül háromszáz éve fedeztek fel. Elmondta, a náluk is készülő remekek nem csupán használati tárgyak, hanem műalkotások is. A vezérigazgató elmondta, hogy arra a kérdésre, hogy mi a Herendi titka, a válasz az, hogy sok-sok tényező. Kellettek a világkiállítási sikerek, amikor Viktória királynőnek igazán megtetszett ez a porcelán, és szükséges a titkos receptúra, a stílusfejlesztő termékfejlesztés. Több millió termékük van, és lényegében minden nap új herendi porcelán születik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában