film mustra

2019.10.30. 19:10

Szekszárdon is futott a Primanima versenyprogramja

Foray Nándor

Forrás: Shutterstock

Több mint szász alkotás szerepel a 2019-es Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválon, amelyet október 30. és november 2. között rendeznek meg Budaörsön – tette közzé az MTI.

A nyolcadik alkalommal megrendezett mustrán a hazai és külföldi diákok, valamint pályájuk elején álló alkotók rövidfilmjei mellett egész estés filmek, nemzetközi workshopok, mesterkurzusok, kiállítások és koncertek is színesítik a programot. A Primanima idén kiemelten foglalkozik a kortárs animációs dokumentumfilmekkel.

A fesztiválra mintegy 700 filmet neveztek, ezek közül választott ki az előzsűri 60 animációt, amelyek a diák-, diploma- és elsőfilm-kategóriákban versenyeznek. Emellett 45 animáció szerepel a gyerekfilmes és 15 kisfilm az újonnan létrehozott PrimaTeen versenyprogramban.

A szekszárdi Illyés Gyula megyei könyvtár az egyik vetítési helyszíne volt a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválnak. A gyermekek a megtekintés után szavazhattak a versenyprogram filmjeire, így az ő véleményük is beleszámít az országos végeredménybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában