kiállítás

2019.11.15. 18:10

Értékes emberek, akik értékteremtésre adták a fejüket

Wessely Gábor

Három alkotó: Bazsa Imre, Kerekesné Varga Veronika és Sütő Károly. Három alkotó és egy cél: véleményt mondani a világról. Értékes emberek, akik értékteremtésre adták a fejüket.

Így mutatta be a Béla téri Civil-házban kiállító szekszárdi festőket Lönhárd Ferenc, a Bárka szalon elnöke, aki szerdán megnyitotta a tárlatukat.

Varga Veronika sokoldalú alkotó, az ikonoktól az absztraktig mindenben kipróbálta már magát, figyelemre méltó eredménnyel. Ide színgazdag, konstruktivista munkákat hozott. Bazsa Imre, az erősen látássérült festő képi világa igen érdekes. Művei fényszegények, mégsem szomorúak. Életigenlők, pedig a sors nem hordta a tenyerén. Sütő Károly a lírai groteszk mestere. Grafikáiból és festményeiből is került néhány a falakra.

A rendezvényen közreműködött Szijjártó Istvánné (két verssel), és Németh Kata a Bárka szalon titkára, aki többek között arról is beszámolt, hogy egyre erősebb a kapcsolatuk egy kalocsai alkotócsoporttal, melynek tagjai jövőre közös kiállításra várják a bárkásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában