sárközi együttesek találkoztak

2019.11.11. 09:30

Hagyományőrző csoportok szakmai napját rendezték Bogyiszlón

Hanol Erzsébet

20191109_Bogyiszló_A sárpilisi néptánc egyesület fellépése Bogyiszlón_Fotó: Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Sárközi hagyományőrző együttesek szakmai napjának adott otthont szombaton a bogyiszlói művelődési ház. A házigazdák mellett alsónyéki, decsi, őcsényi, paksi, pálfai, sárpilisi és sióagárdi résztvevői voltak a találkozónak. A rendezvény a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség, a Bartina Néptánc Egyesület és a Bogyiszlói Hagyományőrző Egyesület partnerségében szerveződött.

A látottakat Héra Éva, a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség elnöke, Matókné Kapási Julianna, a Bartina Néptánc Egyesület művészeti vezetője, Taba Csaba koreográfus, Vavrinecz András muzsikus és Tóth Judit néptáncpedagógus értékelte. Héra Éva elmondta, hogy nem zsűrizték az együtteseket, a találkozó a szakmai fejlődésüket szolgálta. Több korosztály színpadra lépett, akár egy csoporton belül is. A szakmai nap abban is segítséget jelentett, hogy miként adják tovább a hagyományokat a fiataloknak. Matókné Kapási Julianna hozzátette: a találkozó egyben jó fórum volt a kis együttesek számára, és sok területen sok ilyen lesz még.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában