táncház

2019.11.19. 10:30

Hajnalig mulattak a bormúzeum épületében

Fekete Dávid

Fotó: Beküldött fotó

Moldvai és gyimesi táncházat tartottak múlt pénteken a szekszárdi Bormúzeumban. Hauszknecht Bálint szervező sikerként tekint az eseményre.

Mint elmondta, egy ilyen esemény lényegét megragadni nem egyszerű. – Az archaikus zene ezeréves múltból, elemi erővel – és kitartó “kézműves” technikával – végigszántotta a helyszín lekövezett padlózatát. Így előkerülhettek a föld ősi erői és szabályai, melyek a nőt, a férfit és a gyermeket éppen úgy, és éppen oda terelgették, ahová valók – fogalmazott.

A program folyamán Ségercz Ferenc, Molnár Bálint és Zsabokorszky Ferenc muzsikájára táncolhattak az érdeklődők. A kora esti órákban egy csoportnyi gyerek is játszhatott és táncolhatott. Hamisítatlan moldvai és gyimesi nóták zengtek, egészen hajnalig mulattak a résztvevők.

Hauszknecht Bálint elmondta, hálás a Bormúzeumnak a helyszínért, a társszervezőknek a munkájukért, a távolról érkezőknek azért, hogy vállalták az utazás fáradalmait – Pécsről, Budapestről is jöttek –, és végül mindenkinek, hogy részt vettek az eseményen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában