elismerés

2019.12.05. 15:15

Két szekszárdi zongorista növendék is dicséretet kapott

TN

Fotó: Beküldött kép

December 1-jén Budapesten tartották meg a IX. Ferenczy György Zongoraverseny gálakoncertjét, amelyet a névadóról elnevezett alapítvány szervezett. A verseny a fiatal zongorista tehetségek felfedezése mellett Chopin művészi hagyatékának ápolását is szolgálja.

Az alapfokú művészetoktatásban tanuló zeneiskolai növendékek 4 korcsoportban versenyeztek a fővárosi Bartók Béla Zeneiskolában november 29-e és december 1-je között. A Szekszárdi Garay János Általános Iskola és AMI Liszt Ferenc Zeneiskola növendékei közül ketten kaptak a 4. helyezésnek megfelelő „Dicséret” minősítést: Lozsányi Julianna (tanára Lozsányi Tamás) és Müller Albert (tanára Föglein Klára). Mindketten a III. korcsoportban szerepeltek, 56 társukkal együtt, és Chopin művet is előadtak.

A héttagú nemzetközi zsűrit zongoraművész-tanárok alkották. Az idei versenyen 16 országból összesen 180 fiatal zongorista vett részt. A megmérettetés egyben magyarországi zeneiskolai válogató volt a 2020 júniusára tervezett IX. Budapesti Nemzetközi Chopin Zongoraversenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában