Te Deum

2019.12.04. 11:30

Kiállítással ünnepelte születésnapját Stekly Zsuzsa

Budavári Kata

2019.12.03 Bonyhád, Stekly Zsuzsa tűzzománc kiállítása a bonyhádi művelődési házból . Fotók: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Te Deum címmel nyílt meg Stekly Zsuzsa tűzzománc-kiállítása Bonyhádon, a művelődési központban. – Most ünneplem a hatvanötödik születésnapomat. Azt gondolom, aki megéri ezt a kort, van miért hálát adnia – utalt a tárlat címére a művész. Stekly Zsuzsa elmondta, az elmúlt három évben készült munkáit, – amelyek között nem egy vallási témájú is van – láthatja a közönség december 20-ig.

– Tavaly hallottam a rádióban, hogy egy érdekvédelmi szervezet hangos Bibliát adott ki. Megkerestem őket, és kaptam egy példányt, rajta van a teljes Újszövetség. Miközben dolgoztam, ezt hallgattam, és annyira inspirált, hogy készítettem egy Jézus életét feldolgozó szériát – mesélte.

Mint kiderült, a bonyhádi kulturális intézményben nemcsak az alkotó tűzzománcai láthatók, hanem akvarelljei is. Nem ez az egyetlen meglepetés, hiszen rá jellemző módon most is a művész adott ajándékot. Az első ötven belépőnek kis ékszerrel készült Stekly Zsuzsa, emellett tombolával. Egyik képének, egy feszületet ábrázolónak az árát pedig felajánlotta a majosi templom felújításához.

Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere megnyitó beszédében elmondta, hogy Stekly Zsuzsa a szívében és a lelkében előkelő helyet szánt a művészetnek. A hit, a család, a szépre, a jóra való nyitottság és a közösségért végzett értékteremtés áll alkotásainak középpontjában. Utóbbit mi sem bizonyítja jobban, mint hogy legújabb tűzzománcait és ugyancsak szemet gyönyörködtető akvarelljeit szülővárosában mutatja be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában