elismerések

2019.12.10. 14:00

Négy hűséges bartinás kapott elismerő címet

A Bartina Néptánc Egyesület év végi, ünnepi nagyműsora, amely ezen a hétvégén volt, visszatérően alkalmat ad arra, hogy nyilvános elismerés illesse a hosszú évek óta táncoló, avagy a csapattól elbúcsúzó fiatalokat.

Szeri Árpád

20191207 A Bartina Néptáncegyesület karácsonyi nagyműsorát tartották a Babits Mihály Kultúrális Központban Szekszárdon Makovics Kornél fotója Tolnai Népújság

Fotó: Makovics Kornél

Matókné Kapási Julianna méltatta elismerő szavakkal növendékeit, akik a szeme láttára nőttek fel, és lettek óvodás kisgyermekekből a Bartina oszlopos, felnőtt tagjai. Az emlékplakettel jutalmazott Horváth Dóra és Nagy Zsanett egyaránt húsz éve ropja folyamatosan, érdekesség, hogy előbbi táncos már doktori címmel rendelkezik és praktizál Budapesten.

Négyen nem kevesebb mint huszonöt év törzsgárda tagságot mondhatnak magukénak. Grósz Eszter, Zsók Kitti, Bősz Miklós és Palkovics Ferenc egyaránt a 90-es években kezdte a táncot a Bartinában. Sok hazai fesztiválon vettek részt, bejárták az együttessel a fél világot. Ám mindannyian azt vallják, hogy legfontosabb számukra a Bartinán belül megtalált barátság, a közösség, a tánc élménye. Csillagné Szánthó Polixéna városi önkormányzati képviselő valamennyiüknek átadta a Szekszárd Városért a Művészet Erejével címet odaítélő oklevelet és plakettet. Mészáros Kinga, a Táncművészeti Egyetem másodéves hallgatója a fővárosban. Elfoglaltsága miatt elköszönt a Bartinától, jóllehet Matókné Kapási Julianna megjegyezte: remélhetőleg nem véglegesen, mert néptáncpedagógusként számítanak rá. Ugyancsak befejezte bartinás pályafutását Varga János, aki egykor Győrből költözött Szekszárdra, miután megtalálta párját a csapatot erősítő Szűcs Alexandra személyében.

A közösség minden évben szavazással dönt arról, hogy ki legyen az esztendő legjobb női, illetve férfi táncosa. Előbbi címnek Nagy Zsanett, utóbbinak Kasó Ferenc lett a birtokosa.

Minőség, maradandó emberi értékek

Mint arról hétfői lapszámunkban már beszámoltunk, az elköszönők között ott található az a személyiség is, akinek neve összeforrott a Bartina Néptánc Egyesülettel, és aki nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi porondon is kiemelkedő eredményeket ért el növendékeivel. Matókné Kapási Juliannáról, a minőség kovácsolójáról, a maradandó értékek belső igénnyé varázsolójáról van szó. A művészeti vezető harminchárom évet felölelő, példaértékű munkáját Ács Rezső, a megyeszékhely polgármestere videóüzenetben köszönte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában