beszámoló

2020.02.07. 15:15

Számokat, adatokat ismertettek Tamási kulturális életéről

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

A szokásos éves beszámolót hallgatta meg a Tamási Művelődési Központ és Könnyü László Könyvtár tavaly évi munkájáról a képviselő-testület Tamásiban. Czink Judit igazgató többek között beszélt az intézmény rendezvényeiről, a látogatók számáról. Eszerint a művelődési intézmény tizennyolc nagyrendezvényt tartott, ilyen volt például a Tolnai Borok Éjszakája, a Tamási Szüreti Napok, amelyeken összesen tizennégyezer-kétszázhatvan látogató vett részt. A nemzeti ünnepeken, ünnepi megemlékezéseken ezernégyszázan voltak. A népművészeti rendezvények közül a Pántlika néptáncegyüttes tavalyi tizenkét bemutatkozására négyezer-négyszázhatvannégyen voltak kíváncsiak. A Tamási Galéria és a Művelődési Központ Folyosógalériája huszonöt kiállítása hétezer-négyszázötven fős közönséget vonzott. Szórakoztató rendezvényekre negyven alkalommal került sor, azokon tizenkilencezer-hatszáznyolcvanegy ember vett részt. Az Önkéntesség – Ifjúsági Közösségi Szolgálat során tizenegy rendezvényüket ötvennégyen segítették.

Tavaly csatlakoztak a Tetris Challenge kihíváshoz Fotó: Beküldött kép

Czink Judit írásos beszámolójában szerepel, hogy a város kulturális intézményeinek összevonása 2017. január elsején történt, és azt követően egy többfunkciós intézmény jött létre: a Tamási Művelődési Központ, a Könnyü László Könyvtár, a Tamási Galéria és a Tamási Helytörténeti Gyűjtemény. A közös igazgatás egyértelmű előnyeként értékelte, hogy az intézményegységek programkínálata jelentősen gazdagodott, ami a visszajelzések alapján fokozta az intézmény jó megítélését. Az igazgató beszámolóját a képviselő-testület elismeréssel fogadta.

A városi könyvtárról is szót ejtettek

A Könnyü László könyvtárral kapcsolatosan elhangzott, hogy kiemelten figyelnek a hátrányos helyzetű olvasóikra. Kedvezményeket adnak a számítógépek használatához, és az ingyenes beiratkozás lehetőségét évente több alkalommal felkínálják, tizenhat év alatti olvasóik változatlanul ingyen ülhetnek számítógép elé. A hetven év felettieknek és a fogyatékossággal élőknek nem kell beiratkozási díjat fizetniük. Vak- és gyengénlátó látogatóiknak olvasógépet biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában