kiállítás

2020.03.13. 09:30

Egyre többen ismerik a megyében Skorday Gabriella nevét

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

A Vályi Péter Szakképző Iskola diákjai minden nap megtekinthetik Skorday Gabriella alkotóművész kiállítását Tamásiban, hiszen a Kindl Kupolagaléria az oktatási intézményben található. A tárlatot Bognár Cecil népművelő, a Magyar Kultúra Lovagja nyitotta meg kedden, az eseményen a Vályi-iskolásokkal együtt a Würtz-sulisok is közreműködtek. A művésznő Tolna megyei kötődésekkel rendelkezik, egyre többen ismerik a munkásságát.

– Skorday Gabriellának ez már a tizedik önálló kiállítása a Kindl Kupolagalériában, ami egy fontos tégla az ő épülő művészi katedrálisában. Bátaszéken született, egy kaposvári művészeti iskolában rajztanár. Középiskolásként kerámiát tanult, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen porcelántervező iparművészként diplomázott, de kicsi korától grafikusnak készült. Sohonyai Attila költővel dolgozik együtt, ő illusztrálja verseit. Örülünk, hogy alkotásai újra láthatóak nálunk – mondta lapunknak a galéria kiállításainak egyik szervezője, Vida Lajos, akit tavaly Pro Urbe díjjal tüntettek ki Tamásiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában