zenekar

2020.04.22. 16:20

Közösségi klipet készítenének új dalukhoz

A korábban bemutatott Pagony zenekar átalakult, egy ideje már ORIGAMiES néven futnak tovább. Az okokról, célokról, tervekről beszélgettünk a zenekar tagjaival.

Fekete Dávid

Forrás: Beküldött fotó

– Mikor, hol és hogyan alakult a zenekar?

– Már 2019 nyarán csatlakozott a zenekarhoz Poór József – kezdte Kerner Péter –, aki új lendületet hozott és inspirálta az akkor még Pagony néven futó zenekart. Azonban azt kezdtük érezni, hogy állóvízbe kerültünk, és valami teljesen mást kell hoznunk. Valami újat, valami összeszedettebbet, valami céltudatosabbat, valami lendületeset, valami…, mondjuk ki: rádióbarátabbat. A srácokkal rengeteget ötleteltünk, elkezdtük teljes odaadással képezni magunkat, más jellegű zenéket kezdtem írni, és mindenki érezte, hogy elkaptunk egy masszív fonalat. Egyre csak születtek a dalok és jöttek a jobbnál jobb ötletek, közben a zenekar tagjainak nagy része is lecserélődött. Így már minden annyira más lett, hogy biztosak lettünk benne, kell egy új név: ez lett az ORIGAMiES. Tehát alapvetően 2019 szeptemberében alakultunk, de sok kanyarral és „papírhajtogatással” értük el a végső formánkat 2020 elején. Kovács Aliz – ének, vokálok, Kerner BigYo petione Péter – ének, rap, beatek, sound design, Poór József – rap, háttérmunkák, Verli Balázs – basszusgitár, arculat/grafikák, Kiss Gábor – gitár, Tar Taci Sándor – rap, megafon, Kriszt Antal – dobok, Balogh Geeko Tamás – DJ, scratch, samplerek – mondta Kerner Péter.

– Milyen zenét játszotok, és miért épp azt?

– Nagyjából az alternatív pop, hiphop, funk vonalon mozgunk, magyar szövegekkel. Próbálunk olyan dalokat írni, melyek szövegcentrikusak, van üzenetük és mondanivalójuk. Valójában az életünkből és a minket körülvevő világból merítünk – közölte Poór József.

– Milyen célokat tűztetek ki magatok elé?

– Nem akarok kertelni: szeretnénk, ha a zenénket játszanák a rádiók, a klipjeink, videóink pedig minél szélesebb körben elterjednének. Vágyunk arra, hogy minél több fesztiválon játszhassunk, de a legfőbb és első számú célunk, hogy az embereknek értéket tudjunk adni a zenénkkel és közben szórakoztassuk őket – mesélte Kerner Péter.

Közösségi klipet készítenének

A zenekarnak a napokban debütált első dala videoklippel együtt. Ez a Lélegezz címet viseli. − Még tavaly októberben írtuk, elgondolkodtató és elég mély üzenete van. Láttuk és éreztük, hogy a világ nagyon rossz irányba tart. Túl sok lett az értéktelen „csillogás” és már nem számítanak az élet apró kincsei. Fáj nekünk, hogy mennyire romboljuk a bolygót, és mennyire nem foglalkozunk egymással. Aztán hirtelen a saját dalunk valóságában találtuk magunkat − mondták.

Ehhez a dalhoz kapcsolódik azon kezdeményezésük is, amellyel az összetartásra, összefogásra szeretnék felhívni az emberek figyelmét ezekben a nehéz időkben. Ezen kezdeményezés keretin belül pedig egy közösségi videoklipet készítenének Lélegezz című dalukhoz. − Arra szeretnénk kérni az embereket, hogy énekeljék, rappeljék el a dalt egy általuk rögzített „szelfivideóban”, majd küldjék el nekünk a [email protected] email címre. A beküldött videókból a dalhoz egy új klipet készítünk Nektek, természetesen csak a képet felhasználva.

[embed]]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában