koncert

2020.08.27. 21:28

A Budapest Klezmer Band vendégszerepelt a Babitsban

Foray Nándor

Fotó: Makovics Kornél

A Budapest Klezmer Band koncertezett csütörtökön este a Babits Mihály Kulturális Központban. Bíró Eszter énekesnő vendégeskedett. A koncert főszervezője, a Szekszárdi Izraelita Hitközség elnöke, Friedmann Tamás ismertette az esemény hátterét.

A Szekszárdi Magyar–Izraeli Baráti Társaság a farsanghoz hasonlatos purim zsidó ünnep környékén művészi darabot szokott bemutatni a városban. Ez idén a koronavírus-járvány miatt elmaradt, most pótolták. A koncert dátuma így előestéje lett az 5781-es zsidó újév beköszöntésének, amely szeptember 18-a és 20-a közé esik. Úgy gondolták, tartoznak annyival a tagságnak és az izraeli művészetet kedvelőknek vagy megismerni vágyóknak, hogy szervezzenek egy ilyen, zsidó témájú rendezvényt.

A Budapest Klezmer Band fellépése olyan, régi zsidó eredetű zenét népszerűsített, melyet a világon az elsők közt mutatott be, ezáltal világhírűvé válva. A zenekarvezető, Jávori Ferenc Kossuth- és Prima díjjal büszkélkedhet. Bíró Eszter a Klezmerben kezdett énekelni, tavaly kántorkoncert előadójaként járt Szekszárdon.

Borítókép: A Babits színpadán telt ház előtt játszott a Budapest Klezmer Band

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában