Országos Könyvtári Napok

2020.10.07. 11:42

Hasznos könyvet írt Wéber Anikó az iskolai erőszakról

Foray Nándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Az iskolai bántalmazásokról beszélt Wéber Anikó író, Babageometria kiállítás nyílt és lezajlott a babaklub utolsó helyi foglalkozása hétfőn a szekszárdi Gyermekkönyvtárban az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat keretében.

Wéber Anikó újságíró Tatabányán született, Budapesten él. Most járt először Szekszárdon. Pedagógusként is dolgozott, főleg ifjúsági és gyermekkönyveket ír kisiskolásoknak és óvodásoknak. Az iskolai bántalmazásokkal lassan öt esztendeje foglalkozik.

Az osztály vesztese című 2016-os könyvének alapjául a valóságban megtörtént esetek szolgáltak, melyeket pedagógusi pályafutása folyamán tapasztalt. A könyv általános iskolai felső tagozatosoknak szól, szereplői ötödik osztályosok. – Ami velük megtörténik, arról érdemes olvasniuk, és beszélgetniük pedagógusokkal, szüleikkel, barátaikkal – vallja.

Az osztály vesztese nagyon jó fogadtatásban részesült. Üdvözölték a pedagógusok, hogy ez a téma felszínre került és végre van olyan könyv, amellyel segíthetnek. Sok szülő is örült neki, akik gyerekkel együtt olvasták otthon. Wéber Anikó El fogsz tűnni című műve tovább bontja a témát. Azt mondta: az iskolai bántalmazások Nyugat-Európában is jelen vannak.

Az írónővel a szekszárdi Szent József Katolikus Általános Iskola tanulói találkozhattak a Gyermekkönyvtárban hétfőn délután.

Délelőtt csecsemők számára nyílt meg egy klassz kiállítás: a Babageometria, mely látásfejlesztő gyermekkönyv-illusztrációkból áll. A Gyermekkönyvtár vezetője, Nemes Rita szülőknek is ajánlja. A vendég az Én Ovim vezetője, Fetzerné Molnár Gabriella volt.

Kovácsné Szabó Lívia gyermekkönyvtáros a hétfőnkénti Mazsola Könyvtári Babaklub utolsó helyi foglalkozását tartotta meg, a következő ugyanis már online lesz.

Borítóképünkön: Wéber Anikó író Az osztály vesztese című könyvét mutatta be a szekszárdi gyermekkönyvtárban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában