Országos Találkozó

2020.10.18. 16:00

Kilencedjére verseltek a Fedorka és SoseVolt VersNapon

Foray Nándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Kilencedik alkalommal szervezte meg a Csizmazia Alapítvány a Fedorka és SoseVolt VersNap Országos Találkozót, mely szombaton zajlott a Babits Mihály Kulturális Központban, Szekszárdon. A VersNapra az első fordulóba kisiskoláskortól egyetemistákig, 216-an indultak harminchét településről, ebből nyolcvanegyen jutottak az országos döntőbe, immár határon túlról is. A rendezvényt az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Tehetség Program és a Magyar Versmondók Egyesülete támogatta.

A Csizmazia Alapítvány célja, hogy lehetőséget nyújtson a találkozásra – az ország minél nagyobb területén élők átfogásával – azon fiataloknak és tanáraiknak, felkészítőiknek, akik szeretik az irodalmat, a verseket.

A verseny négy korcsoportban zajlott. A díjazottak Miskolc, Budapest, Sopron, Szeged, Győr, Hajdúnánás, Nyíregyháza, Szekszárd, Dunaföldvár, Érd, Hódmezővásárhely, Sárvár és Siófok város képviseletében kerültek ki.

Az első és a második korcsoportban a Fedorka díjat Radó Bertalan és Berta Léna Gréta, a Nívódíjat Nagy Tina és Czombál András, a Különdíjat Kovács Lelle és Kerékgyártó Viktória nyerte el. A Reménységdíjat Wéber Alíz, Dorogi Emma, Nagy Johanna Veronika, Kánai Pálma, Arnold Péter, Ötvös Dániel Zsolt, Nagy Szintia és Horváth Boglárka vitte haza.

A harmadik és a negyedik korcsoportban a SoseVolt díjat Hallgató Dániel és Hamar Vivien érdemelte ki, a Nívódíjat Ferger Viktória Hanna és Sándor Gabriella Szilvia, a Különdíjat Lippai Panna és Orbán-Drávucz Bence. Valamennyi versenyző minősítő oklevélben (arany, ezüst vagy bronz fokozatban) részesült. E mellé kaptak a szombati nap emlékére könyvekkel, édességgel teli ajándékcsomagot.

A zsűri tagjai Turi Bálint színész, szinkronszínész és rendező, a Versünnep Alapítvány tagja, Bagossy László színházi rendező, színházalapító, Temesvári Gabriella művészetterapeuta és Kiszler József beszédtanár, a Magyar Versmondók Egyesületének tagjai voltak. Köszöntőt mondott Csillagné Szánthó Polixéna önkormányzati képviselő, a Fedorka – SoseVolt VersNap fővédnöke.

Csizmazia Ferencné kuratóriumi elnök elmondta, hogy az elmúlt kilenc év tapasztalatai szerint sok fiatal van, akik évről évre visszajárnak és viszik a rendezvény hírét az ország minden pontjára. Mert Szekszárdra érdemes eljönni, hiszen a Verstalálkozó által nyújtott kulturális élmény mellett, a belvárosi séta nyomán közelebbről is megismerhetik a várost az idelátogatók. Bízik abban, hogy jövőre, tizedik alkalommal is sikeres rendezvénynek adhat otthont Tolna megye székhelye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában