tárlat

2020.10.27. 17:30

Laki Erzsébet színes portrékat állított ki Tolnán

Wessely Gábor

Fotó: Wessely Gábor

Mielőtt Laki Erzsébet 2004-ben nyugdíjba ment, már nagyon készült arra, hogy festeni fog. Aktív munkavállalói időszakában egészen mást csinált: könyvelő volt. Nem teljesen előzmények nélküli nála a művészi tevékenység.

Rajzolni már kisiskolás korában szeretett, később egy darabig tányérfestéssel foglalkozott. De a farostra és vászonra készített alkotások kora csak tizenöt-tizenhat évvel ezelőtt érkezett el. Tájképekkel kezdett, portrékkal, csendéletekkel folytatta, s mostanra eljutott az impresszionizmusba hajló ábrázolásmódig. Megújulni még a hetedik iksz után is képes. Harmincadik kiállítását Lönhárd Ferenc, a megye képzőművészeit összefogó Bárka Szalon elnöke nyitotta meg a tolnai Mag-házban. Közreműködött Tóth István (gitár, ének) és Víghné Székely Rozália (vers).

Játék a színekkel. Ez a november 27-ig megtekinthető tárlat címe, melyen a kellemes tájképek, az izgalmas, nagyestélyis bálkirálynők társaságában mosolyognak a legújabb művek: a szó szoros értelmében színes portrék. Többségük világsztárokat ábrázol – Gregory Peck, Audrey Hepburn, Michael Jackson, Elvis Presley – de nem szokványos módon. A fények és árnyékok érzékeltetését nem a szürke különböző tónusaival oldotta meg a festő, hanem harsány színekkel.

Ezt emelte ki Lönhárd Ferenc is megnyitóbeszédében.

‒ A gyermek élete a játék, a felnőtt játéka az élet – mondta. Itt most egy kreatív alkotó a színekkel kezdett játszani, mint annak idején az impresszionisták. Aki ismerte eddigi munkásságát, azt is meglepi ez az újdonság. Nem véletlenül részesült a közelmúltban Aranyecset-díjban.

Borítókép: Laki Erzsébet legújabb színes portréi mellett a tárlaton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában