Ars Sacra Fesztivál

2020.10.08. 18:10

Simontornya is megrendezte az Ars Sacra Fesztivált

Foray Nándor

Fotó: Szerző fotója

Sikeresen lezajlott Simontornya kilencnapos Ars Sacra Fesztiválja szeptemberben. A változatos kulturális és művészeti programokon a vártnál többen vettek részt, mondta a Vár vezetője, Máté Imréné.

Miseruha-kiállítás nyílt a Helytörténet Házában. Régi miseruhák, palástok, kehelytakarók, ministránsruhák, liturgikus tárgyak kerültek porondra a simontornyai egyház gyűjteményéből. Ismertették a műalkotásként látogatható városi barokk templom történetét, művészettörténeti jellemzőit. A Simontornya szakrális helyszíneiről (például az utcai keresztekről és a temetőről) készült videót naponta vetítették.

„Hang – szó – kép” cím alatt hangszeres kísérettel, istenes versek felolvasásával és képzőművészeti alkotások kivetítésével elmélkedtek a világról, az életről. A Krammer Ferenc Kórus egyházzenei művekből összeállított, „A forrásnál” című műsorában kórusművek, megzenésített versek, egyházi könnyűzenei szerzemények, szólóénekek és hangszeres művek voltak hallhatók. Közreműködött a Lelkes-Cserfes gitárcsapat, szólóénekkel szerepelt Pálné Pőcz Krisztina. Az országos rendezésű programsorozat tizennegyedik alkalommal zajlott le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában