amatőr alkotók a virtuális galériában

2020.12.13. 09:30

Kiállítások másképp, digitális formában

Steinbach Zsolt

Fotó: Beküldött képek

Ha már a járvány miatt hagyományos formában egy ideig még nem lehet kiállításokat rendezni, a Tolnai Kulturális Központ digitális tárlatsorozatot indított el.

Számos kulturális esemény költözött át a digitális térbe az elmúlt időszakban. A Tolnai Kulturális Központ is alkalmazkodott a vírushelyzethez, és elindította a „Virtuális Galéria” sorozatát. Bár az élő kiállítások élményéhez nehéz felérni, ám egy virtuális tárlatnak is vannak előnyei.

Például, hogy nemcsak a rendszeresen galériákba járó közönséget lehet így megszólítani, hanem a világháló révén otthonról is megtekinthetők az alkotások, azaz szélesedhet a nézők tábora. Emellett a „Virtuális Galériában” kreatív fiatalok, vagy a művészetet hobbi szinten űzők is bemutatkozhatnak, a tolnai MAG-Ház Facebook oldalán.

A novemberben indult digitális tárlatsorozaton eddig három fiatal helybéli alkotó munkáival találkozhatott a közönség. Domokos Gábor 2014 óta fotózik kedvtelésből, de immár fotográfusi „papírja” is van. Rendszeresen jelennek meg képei a helyi újságban. A legkedvesebb témái a székely folklórhoz köthetők: egykor maga is a Hargita Székely Egyesületben táncolt.

Orbán László a Kaposvári Egyetem művészeti karának hallgatója. Eleinte grafikusi pályára készült, de mára a festészet áll hozzá a legközelebb. Kedvenc témái az utazások, tájak egyéni feldolgozása, és anime figurákat is vászonra visz. Csongrádi Dávid néhány hónapja kezdett komolyabban foglalkozni a fotózással, de egy helyi fotópályázaton már díjazták a munkáját. Szívesen készít természetfotókat, olykor portrékat is. A fényképezés számára elsősorban kikapcsolódást jelent.

Borítóképünkön: Orbán László (balra) és Domokos Gábor is kiállított

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában