online zenei verseny

2021.01.10. 15:15

Három klarinétos növendék remek szereplése

Foray Nándor

Forrás: Shutterstock

A Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola három tanulója, Perei Sára, Horváth Borbála Ágnes és Ördög Réka Bianka is első helyezést ért el egy regionális fafúvós versenyen.

A Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola által hároméves ciklikussággal megrendezett „Csupor László” VII. Regionális Fafúvós Versenyét idén online formában bonyolították le. A Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola három növendékkel képviseltette magát a megmérettetésen.

A versenyzők által beküldött felvételek értékelését követően a rangos hazai előadóművészekből álló zsűri mindhárom ifjú művészt az első helyre rangsorolta. Az első korcsoportban Perei Sára, a harmadikban pedig Horváth Borbála Ágnes és Ördög Réka Bianka állhatott a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára.

Horváth Borbála Ágnes az első helyezésen kívül kiérdemelt két különdíjat is: egyet a szabadon választott mű legjobb előadásáért, de elhódította a legkiemelkedőbb klarinétos versenyzőnek járó elismerést is. A növendékeket zongorán kísérő Fenyvesi-Hilbert Henriett korrepetitori különdíjban részesült.

Az ifjú klarinétosok eredményéről felkészítő tanáruk, Tóth Ada Eszter, a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tagintézmény-vezetője tájékoztatott, akit akit a zsűri felkészítő tanári különdíjban részesített.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában