művészeti ösztöndíj

2021.02.03. 12:30

Az idén is várja a pályázatokat a Víz’P’Art

Tolnai Népújság

Fotó: Makovics Kornél (archív)

A Víz’P’Art Közalapítvány tizedik alkalommal hirdeti meg a Szabó Dezső festőművész (1888. december 12.–1971. március 4.) emlékére létrejött művészeti alap hozamaiból, és egyéb egyedi támogatásokból létrehozott Szabó Dezső Művészeti Ösztöndíjat.

Rühl Gizella alelnöktől megtudtuk, a pályázat célja évente egy Tolna megyei, illetve más módon a megyéhez kötődő fiatal képző- vagy iparművész támogatása alkotói tevékenységének fejlesztése, kiteljesítése, szakmai elképzeléseinek megvalósítása érdekében.

Az idei évben a Szabó Dezső Művészeti Ösztöndíj összege kétszázezer forint. A pályázati határidő február 28. A részletes pályázati kiírás a http://www.tolnaart.hu/szabodezso/osztondij.htm oldalon olvasható.

A pályázatokat nyomtatott formában az alábbi címre várják: Víz’P’Art Közalapítvány 7100 Szekszárd, Babits Mihály u. 15. Elektronikus formában a [email protected] vagy [email protected] címre lehet elküldeni a pályázatot. A pályázattal kapcsolatban a fenti e-mail-címeken, illetve Lovas Csilla titkárnál a 06-74/410-783 vagy Rühl Gizella alelnöknél 06-30/385-3477 telefonon lehet információt kérni.

Borítóképünkön: A 2019-es ösztöndíjas, Fusz Mátyás tavaly márciusban állított ki, a 2020-as nyertes Demjén Ferenc Zoltán volt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában