előkészületek

2021.05.14. 09:30

Könyvék kiállítása a csatatéren lesz látható

Wessely Gábor

Fotó: W. G.

Hetven­éves idén a pákozdi katonai emlékpark. Nagyszabású programsorozatot szerveznek ebből az alkalomból a nyáron, az események zöme június 19-e és július 5-e között lesz látogatható.

Egy kiállításra is várják majd az érdeklődőket, mely Tolna megyei vonatkozású. A Simontornyán élő alkotópár, Könyv István János grafikus és Könyvné Szabó Éva bőrműves műveit tekintheti meg a várhatóan nagyszámú közönség. (A járvány miatti korlátozások csökkennek, az emlékpark már kinyithatott, s nyáron remélhetőleg nem lesz akadálya az olyan, több száz nézőt vonzó események megtartásának sem, mint amilyennek a Honvéd Együttes fellépése ígérkezik.)

Nem véletlenül esett Könyvékre a választása dr. Görög Istvánnak, az emlékhely ügyvezetőjének. Könyv István Jánost szakmai szálak kötik Pákozdhoz. Még sorkatonaként, 1978-ban kapta a megbízást, hogy készítse el az emlékpark bővítésének tervvázlatát. (Korábban csak egy obeliszk állt az egykori csatatéren.) A mai arculat kialakítása jórészt neki köszönhető.

Borítóképen: Könyv István János grafikáit készíti elő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában