nyári kurzus

2021.08.28. 18:15

Mesteri módon zajlott a muzsikatanulás a tolnai zeneiskolában

Mesteri fogásokkal ismerkedtek ezen a héten zongorista- és fuvolistanövendékek – közel húszan – a tolnai Fusz János Zeneiskola mesterkurzusán, a Szegedi Tudományegyetem Művészeti Karának művésztanárai közreműködésével. A tolnai zenede immár hatodik éve rendezi meg ezt a szakmai programot, amin helyi fiatalok mellett idén szekszárdi, bonyhádi zenészpalánták, sőt, a pécsi művészeti szakgimnáziumban tanuló egykori bonyhádi zeneiskolások is részt vettek.

Steinbach Zsolt

Fotó: Makovics Kornél

Mint azt Máténé Hepp Andrea, a tolnai zenede vezetője elmondta: a korábbi években a zeneiskolai tanév lezárulta után rendezték a mesterkurzust, de tavaly óta augusztus végén zajlik a program. Ami ezáltal az új tanévre történő ráhangolódásra is jó alkalmat teremt. A legfontosabb viszont az, hogy mind a gyerekek, mind a helyi tanárok új módszertani technikákat ismernek meg, és a művésztanárok révén plusz inspirációt kaphatnak a zenetanuláshoz, -tanításhoz.

A mesterkurzus a tolnai zeneiskola és a szegedi egyetemi oktatók közötti kiváló kapcsolat gyümölcse is: a zongoristákat oktató dr. Zsigmondné dr. Pap Éva és dr. Zsigmond Zoltán, illetve a fuvolistákkal foglalkozó Szabó Norbert sem először járt Tolnán.

Dr. Zsigmondné dr. Pap Éva a zongoristákat oktatta a kurzus során Fotó: Makovics Kornél

A program hétfőn kezdődött, nyitányként a Zsigmond házaspár adott koncertet. A foglalkozások 9-től délután fél háromig tartottak, az órákon egyénileg foglalkoztak a gyerekekkel, de voltak zongora négykezes, illetve fuvola kamarazenei órák is. A mesterkurzus pénteken a résztvevő növendékek koncertjével zárult. Máténé Hepp Andrea bízik benne, hogy jövőre gitár- és klarinétfoglalkozásokkal bővülhet a tolnai mesterkurzus kínálata.

Borítóképen: Szabó Norbert a fuvolistákkal foglalkozott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában