tánc

2021.08.03. 14:00

Sopron után a bonyhádi rendezvényre készülnek

Jó hangulatú tánctábort tartott nemrégiben a Kränzlein Néptánc Egyesület Sopronban.

Vizin Balázs

Fotó: bonyhad.hu

A koreográfiák begyakorlása mellett jutott idejük a résztvevőknek a leghűségesebb város nevezetességeinek megtekintésére is, sőt, még Fertőrákost és környékét is bejárták, kívülről pedig megtekintették a Páneurópai Piknik helyszínét, emlékparkját.

– A hangsúly természetesen a táncon volt, de igyekeztünk minél több élményt, programot belesűríteni a tábor idejébe – összegezte Köhlerné Koch Ilona. A Bonyhádi Német Önkormányzat és a tánccsoport vezetője hozzátette, két korcsoportban, összesen 32 gyermek vett részt a túrán. Sokat fejlődtek és haladtak előre a táncokat illetően, ebből a szempontból és a közösségteremtést tekintve is jó célt szolgált a Bethlen Gábor Alapkezelő által támogatott program. Köhlerné Koch Ilonától azt is megtudtuk, hogy idén ez már a második táboruk volt, hiszen tartottak már egyet Bonyhádon a német önkormányzat támogatásával.

Ugyanakkor ezzel nem ért véget az általuk szervezett rendezvények sora: augusztus 6-8. között gyógynövény-gyűjtő túrát szerveznek, egyéb programelemekkel fűszerezve. – Bárki csatlakozhat a pénteki túrához, az ott összegyűjtött gyógynövényeket vasárnap szenteltetjük meg, ami egy régi cikói katolikus szokás felelevenítése. Ez a kezdeményezés tízéves múltra tekint vissza, hagyományosan a völgységi város legnagyobb rendezvényéhez, a Tarka Fesztiválhoz kapcsolódó Sommerfest részeként tartjuk.

Idén ugyan nem lesz Tarka Fesztivál és Sommerfest sem, ettől függetlenül nem szerettük volna megszakítani a hagyományt és kisebb formában, de megtartjuk a programot – világított rá az elnök, aki arról is örömmel számolt be, hogy augusztus 7-re, szombatra pedig regionális néptáncszemináriumot szerveztek a nemrégiben átadott Perczel-kúriába. A helyi és a környező települések mellett Budapestről, valamint Magyarország északi részéből is várnak résztvevőket. – A tánc és a helyi értékek bemutatása is hangsúlyt kap ezáltal – tette hozzá Köhlerné Koch Ilona.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában