pályázat

2021.09.01. 19:10

Bezerédj Pálról szól az irodalmi pályázat

Steinbach Zsolt

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Szépirodalmi pályázatot hirdetett a tolnai Selyemgyár Alapítvány, Bezerédj Pál életének irodalmi feldolgozására. Három kategóriában várják a műveket: verssel, novellával és jelenettel/monológgal lehet pályázni. Olyan alkotásokat várnak, amelyekben szerepel Bezerédj Pál alakja, illetve az általa létrehozott selyemipari birodalom.

A benyújtási határidő 2021. október 30. A zsűri tagjai: Bezerédi Zoltán Kossuth-díjas színművész; Király Erika Radnóti-díjas előadóművész; Vági Eszter, a Katona József Színház színházpedagógusa. A zsűri által kiválasztott műveket jövő év áprilisában a tolnai selyemgyár jubileumán előadják. A legjobb alkotások pénzdíjban részesülnek. A történelmi betekintéshez ajánlott irodalom ­Steinbach Ferenc két, Bezerédj Pálról szóló tanulmánya. További információ a Selyemgyár Alapítvány Facebook oldalán. Mint azt megírtuk, az alapítványt a szekszárdi Halasi Ivett hozta létre két barátnőjével, az egykori tolnai selyemgyár és annak alapítója, Bezerédj Pál hagyatékának megőrzése céljával.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában