lelki alkalom

2021.09.27. 19:20

Mezőszilasi zenés áhítaton énekelt a szekszárdi kórus

Tolnai Népújság

Fotó: Beküldött kép

Hálaadó zenés áhítaton énekelt Szekszárd kiemelt művészeti együttese, a Gárdonyi Kórus az elmúlt hétvégén a mezőszilasi református templomban. Menyhártné Nagy Judit lelkipásztor köszöntötte az együttest, aki elmondta, ez a lelki alkalom hozzájárul a gyülekezeti élet újraindításához.

A több mint negyedszázada szolgáló egyházi énekkart Lemle Zoltán KÓTA- és Csokonai Vitéz Mihály Alkotói Díjas református lelkipásztor alapította 1994-ben. A Gárdonyi Kórus más egyházmegyék felkéréseit is örömmel fogadja. Egy ilyen meghívásnak eleget téve – a járvány miatti hosszabb, kényszerű pihenő után – utaztak Mezőszilasra.

A kórus Mezőszilason, jobbra Naszladi Judit Fotó: Beküldött kép

A kórus műsorában Gárdonyi Zoltán, Gustav Nordquist, Bárdos Lajos, Félix Mendelssohn Bartholdy, Cesar Frank, Josh Groban, Bedrich Smetana, Tillai Aurél és Jeremiah Clarke zsoltárversre épülő alkotásai szólaltak meg. Közreműködött Lozsányi Tamás orgonaművész, szólót énekelt Ócsai Annamária operaénekes (szoprán). A Gárdonyi Zoltán Református Együttes a szépszámú közönség vastapsát ráadásszámmal köszönte meg. Vezényelt Naszladi Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában