tér-zene

2021.10.26. 15:30

Klasszikus darabok csendülhetnek fel

TN

Fotó: Pixabay

Jövő júniusig ismét rendszeresen felcsendülnek majd Pakson a klasszikusok évszázados remekei, hiszen a paksi önkormányzat sikeresen szerepelt az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Tér-zene program pályázatán, melynek célja, hogy a városok, községek nyitott és zárt tereit élő klasszikus zenével rendszeresen megtöltse – tájékoztatott a TelePaks. Kiderült, a projekt jövő év június 30-ig tart, a harminc alkalomra 7,5 millió forintot nyert a városvezetés.

A Tér-Zene program megnyitóján Fülöp Péter művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkár elmondta, bár a 2019-ben elindított programot a koronavírus három hulláma erősen korlátozta, mégis sikerült egy kis örömöt csempészni az emberek mindennapjaiba. Ezért is döntöttek a folytatás mellett, amelyet 900 millió forinttal támogat az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

– Már a nyáron elindult a Tér Zene koncertsorozat, amelyből eddig öt esemény valósult meg, ez folytatódik tovább – tájékoztatott Szabó Péter, Paks polgármestere.

Címkék#tér-zene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában