kiállítás

2021.11.06. 18:10

Cseh Gábor jubileumi kiállítása a Művészetek Házában

Nyolcvanéves Cseh Gábor festőművész, ennek apropóján nyílt tárlat munkáiból pénteken, a Művészetek Házában. A különleges technikával készült képeken Szekszárd és a Gemenc tájai láthatóak.

Gazsó Rita

Fotó: Makovics Kornél

Ecsettel írt hétköznapok címmel nyílt meg Cseh Gábor festőművész kiállítása Szekszárdon, a Művészetek Házában pénteken. Az összesen 54 képből álló tárlat egyfajta összegzése a művész pályájának, egy-egy darabot kiragadva a kezdeti, hatvanas évekbeli – monotípiai, grafikai eljárásokkal készült – alkotásaiból napjainkig, ahol a már kiforrott, csak rá jellemző, plasztikus, térhatású technika jelenik meg. A képeken a szekszárdi utcák és a Gemenc tájai elevenednek meg.

− Többen jöttek el barátok, ismerősök, mint korábban bármikor, az ország legkülönbözőbb pontjairól. Kubanek Miklós nagyon színvonalas műsort állított össze az alkalomra, tulajdonképpen egy áttekintést a pályámról – mondta lapunknak a 80. születésnapját ünneplő Cseh Gábor. A megnyitó Berlinger Attila a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatójának köszöntőjével indult, majd Hucker Feremc harmónikán, Tóth István pedig gitáron játszott, Kovács Gergő énekelt, valamint egy Cseh Gábor korai alkotói éveiben készült filmet is levetítettek.

A kiállítás november 28-ig látogatható, hétfő kivételével miden nap a Művészetek Házában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában