Bogyiszló

2021.11.15. 19:31

Negyvenötödik évfordulót ünnepelt az egyesület

W. G.

Fotó: Mártonfai Dénes

Alapításának 45. évfordulóját ünnepelte a Bogyiszlói Hagyományőrző Egyesület. Pénteken 150 fős vacsorát tartottak – régi táncosokat is meghívva –, szombaton pedig szakmai konferencia és bemutató műsor várt az érdeklődőkre a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Köszöntötte a jubilálókat többek között Horváth István országgyűlési képviselő és Tóth István polgármester. Eljött a hagyományőrzők körében nagyra becsült Szabadi Mihály is, aki az 1976-os alapítástól kezdve, hosszú évtizedeken át készítette a néptáncosoknak a koreográfiákat.

A konferencia témája a hagyományőrzők munkája volt, Tolna, Bács-Kiskun és Baranya megyei résztvevőkkel. A táncházi programban a helyieken kívül alsónyéki, decsi, érsekcsanádi, kalocsai, őcsényi, sárpilisi, sióagárdi és szekszárdi párok vettek részt. A talp alá valót bogyiszlói népzenészek húzták, Mihalovics Zsolt vezetésével.

Nem feledkeztek el a visszaemlékezők azokról sem, akik már nem lehettek közöttük. Megkoszorúzták az egykori tagok emléktábláját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában