Zoompark

2021.11.26. 09:30

Fotórealista és absztrakt tárgyporték tárlata nyílik Pakson

Zoompark címmel november 26-án, pénteken este fél hétkor nyílik meg Batykó Róbert festőművész kiállítása a Paksi Képtárban, amelyet Fehér Dávid művészettörténész nyit meg.

Gazsó Rita

20210625 Szombathely Képen: Batykó Róbert festőművész Down to Earth – Batykó Róbert kiállítása az Irokéz Galériában, Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Forrás: MW

Fotó: Cseh Gábor

Batykó Róbert (borítóképünkön) életműve sorozatról sorozatra épül, mióta 2005-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán. A művész a tárgyportré műfaját fogalmazza újra és újra képeivel, amik a fotórealista és az absztrakt szemlélet rendkívül egyedi elegyét képzik. Batykó Róbert elmúlt másfél évtizedben létrehozott művei több korszakra tagolhatóak, hiszen számos egymástól eltérő szériára épülnek, eddigi pályájának egészében mégis az a különleges, hogy ívét páratlanul következetes módon alakította ki.

A mostani kiállítás a különböző korszakok és sorozatok áttekintését nyújtja, a kétezres években készült emblematikus szürke háttér előtt megjelenő zenei eszközök és munkagépek tárgyportréitól és globális márkák logóitól kezdve a hollandiai alkotói periódusában készült városi „szemétképeken”, kamion- és csomagolásképeken át az elmúlt évek digitális és médiaképek inspirálta sorozatokig.

A megnyitóra Budapestről ingyenes buszjárat indul, a Budapesti Műszaki Egyetem elől pénteken, 16.30-kor, majd vissza 21.30-kor. A tárlat 2022. február 27-éig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában