Ismét térzenének örülhettek

2021.12.22. 09:29

Parádés évzáró koncertet adott Bonyhádon a VoiSingers

F. E. B.

Bemutatták a „trendi kóruséneklés új irányzatait” Fotó: Máté Réka

Kodály Zoltán születésének 139. évfordulóján, a magyar kórusok napja alkalmából koncertezett Bonyhádon az egyik tehetségkutató műsorból jól ismert, pécsi VoiSin­gers. A Vörösmarty Mihály Művelődési Központ színháztermében közel telt házas közönség előtt léptek fel. A Balásy Szabolcs által vezetett kórus színes repertoárral készült az adventi koncertre. Énekeltek a „Kinizsi, a nép fia” című rockoperából, hallhattak Queen-feldolgozást, megzenésített Ady-verset, de felcsendültek karácsonyi dallamok is. 

A medley (szünet nélkül előadott zeneszámok egyvelege) dalokat előadó, saját magát „motivációs kórusként” definiáló közösség maradandó zenei élményt és érzelmi feltöltődést nyújtott a publikumnak. A csapatot Balásy Szabolcs karnagy, zongorista, Bagány Attila dobos, Hetesi Dániel és Horváth Krisztián gitárral kísérte élőben. – Azt mondják, hogy a sikeres rendezvény a legjobb marketingfogás, ez alapján nem is kaphatott volna tökéletesebb reklámot a Térzene Program! – mondta Lukács József, a koncert szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában