Koncert

2022.01.02. 09:30

A Szolnoki Szimfonikusok köszöntötték az újévet

Közel teltházas újévi koncertet adtak a Szolnoki Szimfonikusok Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban január elsején.

Farkas Eszter

Izaki Maszahiro vezényelte a Szolnoki Szimfonikusokat (Beküldött fotó)

A nyitányt követően Horváth István országgyűlési képviselő tartotta meg újévköszöntő beszédét. A képviselő elmondta, hogy hagyománnyá szeretnék tenni az újév első napján a kulturális eseményt.

Izaki Maszahiro japán karmester, a Szolnoki Szimfonikusok művészeti vezetője vezényelt a hangverseny során. A koncerten olyan klasszikus művek részletei voltak hallhatóak, mint Kálmán Imre Csárdáskirálynője, Johann Strauss Cigánybárója, vagy Lehár Ferenc A víg özvegy című operettje. Közreműködött Lőrincz Judit, a Magyar Állami Operaház magánénekese és Bot Gábor színművész, tenor énekművész.

A színvonalas műsor szünetében Gyurkovics János Szekszárd város alpolgármestere mondott pohárköszöntőt a kulturális központ Márványtermében.

Gyurkovics János alpolgármester mondott pohárköszöntőt. Mellette Horváth István országgyűlési képviselő és Berlinger Attila, a kulturális központ igazgatója (A szerző felvétele)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában