Koncert

2022.02.20. 09:30

Ismét közönség elé áll a Szekszárd Big Band

A koronavírus-járvány okozta kényszerszünet után ismét a közönség elé lép a Szekszárd Big Band.

Szeri Árpád

A Big Band Szekszárd koncertje. Archív fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornál

A zenei csemegének ígérkező rendezvény február 21-én, hétfőn 19 órakor kezdődik Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központ színháztermében. A csapatot az alapító, azaz Pecze István trombitaművész vezeti és vezényli, immár több mint négy évtizede. 

– Az együttes 1979-ben alakult meg, 1980 óta minden évben koncertet adunk a csapat és a műfaj kedvelőinek – mondta Pecze István. – Ebben a sorban tehát ez a negyvenegyedik fellépés, azért nem a negyvenkettedik, mert a tavalyi elmaradt a járványveszély miatt. 

A kihagyás miatt a Szekszárd Big Band fokozott erővel készül az újabb bemutatkozásra és nem maradnak el a meglepetések sem. Ezek közül Pecze István nem mindegyikről kívánt nyilatkozni, hiszen akkor elveszne a meglepetés ereje. Azt viszont elárulta, hogy eleget tett a meghívásnak Kéméndi Tamás, aki harmonikahangszeren bizonyítja virtuóz mivoltát. Itt lesz Náray Erika színművész, aki annak idején a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazzszakán végzett. Magyar Bálint színész is bebizonyítja, hogy nem véletlenül végezte el a Zeneakadémia operaszakát is. 

Folytatódik a hagyomány a Pecze család bemutatkozásával. Pecze István nemcsak karnagyi tevékenységével, hanem trombitajátékával is elkápráztatja a nagyérdeműt és ugyanezt a bravúrt hajtja végre fia, Pecze Balázs is. A leánygyermek, a világot járt Pecze Zsófi viszont hangjával bűvöli el a nézőközönséget. 

Ne feledkezzünk meg a Szekszárd Big Band repertoárjáról sem, hiszen ezek a szerzemények adják a műsor gerincét. A hagyományos, jazz alapvetésű stílus változatlan, de a régóta játszott opuszok mellett néhány új is felcsendül. Pecze István közölte, hogy nemrég egy jó nevű, kortárs hazai komponistától egy új számot rendelt. Ezzel most debütál a csapat a széles nyilvánosság előtt. 

– Húsztagú zenekarunk megszólalása önmagában is feledhetetlen audioélményt nyújt – jelentette ki a csapat vezetője. – Mint együttes, mindig megtaláljuk a magunk örömét egy-egy ilyen fellépésben. Bízom benne, hogy a közönség is ugyanígy érez majd a koncert közben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában