Táncfesztivál

2022.03.27. 18:30

Elődöntőben mérettették meg magukat a táncosok

A tolnai megyeszékhelyen rendezték meg az Országos Táncművészeti Fesztivál vidéki elődöntőinek egyikét szombaton.

S. B. M.

A táncosok több műfajban és korcsoportban mérték össze tudásukat (Fotó: Makovics Kornél)

A rendezvénynek a Babits Mihály Kulturális Központ adott otthont, ahol kiderült, kik vehetnek majd részt a májusi korcsoportos döntőben az Erzsébetligeti Színház színpadán, Budapesten. 

A Táncpedagógusok Országos Szövetsége 1990 óta rendezi meg a versenyt, egyben felöleli a magyar amatőr táncos szakmához tartozó pedagógusokat, segítve a munkájukat és szakmai fejlődésüket. Az országos döntőt négy regionális elődöntő előzi meg. A versenyzők gyermek, junior, ifjúsági, és felnőtt korcsoportban, több kategóriában mutathatták be tudásukat. Mint például a balett, a karakter tánc, jazz-tánc, hip-hop, nevezni pedig szóló, duett és csoportos produkciókkal lehetett.

Az ország különböző pontjairól érkező táncosok a várakozás ideje alatt élőben követhették nyomon egy tévén keresztül a többiek élő előadását. A szakmai zsűrit Földi Béla, Berlinger Attila, Andrea Paolini Merlo, Szollás Erzsébet és Szalay Tamás alkották, akik a fellépőket építő kritikával és tanácsokkal látták el, ezzel is ösztönözve a táncosokat a fejlődésre.

A kategóriák első három helyezettjei jutottak tovább az országos döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában