Partnertalálkozó

2022.04.22. 17:31

Az ifjak és az idősek is találnak maguknak programot

Vállalkozók, vállalkozások, intézmények vezetői voltak a vendégei a Babits Mihály Kulturális Központ partnertalálkozójának, amelyet csütörtökön délután tartottak a Művészetek Házában.

Berlinger Attila a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója (Fotó: M. K.)

A találkozón Gyurkovics János, a megyeszékhely alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket, és méltatta a kulturális központ munkáját. Nincs még egy olyan intézményt Szekszárdon – mondta –, amelynek látogatottsága megközelíti a Babitsét, ahol otthonra találtak a művészeti, művelődési és szabadidős csoportok, egyesületek, szakkörök. 

Ez a központ színhelye hangversenyeknek, színházi előadásoknak, kiállításoknak, ahol a legifjabbaktól az idősebbekig minden korosztály tagjai találnak hasznos elfoglaltságot. Majd arról beszélt, hogy a pandémia nehéz feladat elé állította a kulturális központot, de amint lehetett, tartalmas kikapcsolódást nyújtott a járvány miatt közösség és szórakozás nélkül maradt szekszárdiaknak.

Részt vett a partnertalálkozón Horváth István országgyűlési képviselő is, aki azt a támogatást méltatta, amelyet a város és a megye vállalkozói nyújtottak a kulturális központnak, illetve Szekszárd sportéletének. Nélkülük nem lenne a közeljövőben – már nem először – szekszárdi félmaraton, vagy nem lett volna országos hírű a Bartina együttes. 

Dicsérte a Babits Kulturális Központ szakembereinek lelkiismeretes munkáját, akik szervezik nem csak a város, a megye lakóinak, hanem az ország távoli településein élőknek elismerését is kivívó fesztiválokat. A járvány okozta bezártság után nagy szükség van a közösségeket formáló rendezvényekre – folytatta –, s ezekhez kell a találkozó résztvevőinek támogatása.

Az estébe nyúló találkozó nem csak beszédekből állt, rövid műsort adott a The Harmonies együttes. A zenei életbe üstökösként berobbant három lány egyike a szekszárdi Száraz Hanna. Később pedig a szintén Szekszárdon felnőtt Juhász Diána énekelte a Macskák és a My fair lady legszebb dalait. Mindez bizonyította, hogy az intézmény nyomon követi a városban nevelkedett művészeket.

Berlinger Attila igazgató egy prezentáció keretében részletesen beszámolt, mit tett és tesz a kulturális központ harminc dolgozója. Sorolta az elmúlt időszak történéseit, majd a programokat, amelyeknek megvalósításához kérik a cégvezetők támogatását. 

Említette, hogy amikor a járvány tombolt és a ház elvileg nem működött, megteremtették az országban egyetlenként az oltóközpontot, ahol több ezren megkaphatták a védőoltást. De sorolta a fesztiválokat, a közelgő pünkösdi rendezvényt, a szüreti fesztivált, a hangversenyeket, amelyekhez remélik a támogatást. 

A partnertalálkozó a Művészetek Háza emeletén baráti beszélgetésekkel zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában