A költészet napja

2022.04.10. 18:10

Versekkel versengtek a Szent Ágotás gyermekek

Nevelőszülőknél élő gyermekeknek és fiataloknak szervezett szavalóversenyt a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató nevelőszülői hálózata.

Sz. Á.

Három korcsoportban harmincnégy gyermek állt a zsűri elé (Fotó: Makovics Kornél)

A szervezet számára fontos a gondoskodásukban nevelkedők tehetségének felfedezése, támogatása, ezért döntöttek a költészet napjának verses megünnepléséről. Tolna megyében jelenleg 350 családból kiemelt gyermekről és fiatalról gondoskodik a hálózat 117 nevelőszülője.

A felhívásra sokan jelentkeztek, így a múlt pénteken három korcsoportban harmincnégy gyermek állt a zsűri elé, tanúsítva tudását és felkészültségét. A megmérettetésre szabadon választott verssel, mesével, prózával egyaránt lehetett nevezni. A résztvevőket Szécsényi Sándor, a szolgáltató területi igazgatója köszöntötte.  Az elbírásában közreműködött Szél Mónika újságíró, rádiós műsorvezető és Nemes Rita, a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár Gyermekkönyvtárának osztályvezetője. 

Az összesítésben az 5-8 éveseknél Csurai Renátó lett az első Petőfi Sándor: Anyám tyúkja című versével. Mögötte Rüff Ivó, valamint Balogh Anna végzett. Különdíjban Mánn Zsuzsanna részesült. A 9-12 évesek kategóriájában Bereczki Kármen lett a legjobb Papp Róbert író Süti (tor)túra című művének előadásával. Puha Bence Benedek a második, Boda Szilvia a harmadik helyen zárt, míg a különdíjat Rüff Milán vehetett át. A 13 év felettiek mezőnyében Buti Ferenc Csongor lett az első Csokonai Vitéz Mihály: A reményhez című versének tolmácsolásával. Ebben a kategóriában másodikként Varga János, harmadikként Sipos Zsuzsanna végzett, a különdíjat pedig Sipos Viktória érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában