Emlékkoncert

2022.08.03. 16:20

Bátaapáti tiszteleg a hárfaművész előtt

Rohmann Henrik 1910. augusztus 4-én született Bátaapátiban. Személyében korának egyik legkiválóbb hárfaművészét tisztelhetjük.

Szeri Árpád

Illusztráció: Shutterstock

Tudását itthon, Európában és a tengeren túl egyaránt elismerték: 1958-ban Tibay Zoltán nagybőgős hárfakísérőjeként a párizsi televízió készített vele felvételt, 1964-ben és 1969-ben az Egyesült Államokban, a Hartforti Egyetemen mesterkurzusokat vezetett.

Szülőfaluja nem feledkezett meg 1978-ban elhunyt, kiemelkedő művész fiáról. Évente visszatérően emlékkoncerttel tiszteleg személye előtt. Így lesz ez most augusztus 6-án, szombaton 17 órai kezdettel a település evangélikus templomában. A zenei rendezvényen fellép Kocsis Andrea hárfaművész, Rohmann Henrik egyik utolsó tanítványa, valamint Földesi Lajos hegedűművész.

A Budapesti Hegedű-Hárfa Duó mellett a fiatal, visszatérő tehetségek közül is bemutatkoznak ketten. Fodor Bonita és Józsa Dalma immár mint diplomás hegedűművészek, az igényes hangszerszólókat szólaltatják meg különböző hegedűkészítő mesterek hangszerein.

Krachun Szilárd, a község polgármestere lapunknak elmondta: ez alkalommal is különleges élményt ígér a mások mellett Bach, Haydn és Saint-Säens műveit tolmácsoló, díjtalanul látogatható emlékkoncert. A hangversenyre örömmel várják úgy a helybeli, mint a más településekről érkező közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában