Kiállítás

2022.09.07. 10:22

Első tárlatát tartotta a hímzőszakkör Hőgyészen

A Hőgyészi Hímzőszakkör első kiállításának ad otthont a helyi művelődési ház.

B. M.

Pillanatkép a kiállítás megnyitójáról (Fotó: FB)

A megnyitót augusztus huszonhatodikán, pénteken tartották, számolt be a kulturális intézmény közösségi oldalán. A szakkört a Nemzeti Művelődési Intézet és a helyi önkormányzat támogatta. Szervezője, Herendiné Csöglei Violetta egy éven keresztül irányította a kis csapatot. 

A megnyitón Vámosi Jenő Ferencné mondott köszöntőt, majd minden szakkörös elismerő oklevelet kapott. Műsort adtak a Hőgyészi Székely Kör Kisbokréta Tánccsoportjának szólistái. Kuti Imréné, a Nemzeti Művelődési Intézet Tolna Megyei Igazgatóságának igazgatója nyitotta meg a tárlatot, méltatva a szakkör tagjainak hatalmas munkáját, és mindenkit biztatott, hogy kapcsolódjon be a további kézműves lehetőségekbe. 

Az intézet honlapja arról tájékoztat, hogy szervezetük elsődleges célja a közművelődési feladatellátás biztosítása a helyi társadalom- és gazdaságfejlesztés szolgálatában. Országos szakmai hálózatukban indul újra a minden megyére és a határainkon túli magyarlakta területekre is kiterjedő, több ezer partnerszervezetet bevonó fejlesztőmunka. 

A kiállítás egy részlete (Fotó: Hőgyészi Művelődési Ház)

Küldetésüknek tekintik, hogy a közösségeket képessé tegyék saját értékeik felismerésére, az ebből adódó lehetőségek kihasználására, valamint hogy a képzések, tudásmegosztó alkalmak révén megfelelő szakmai utánpótlást is biztosítsanak. Ehhez kérik meglévő és leendő partnereik, valamint a közösségi alkalmakon résztvevők együttműködését, bizalmát és aktivitását, áll a szervezet internetes oldalán. 

A Hőgyészi Hímzőszakkör kiállítása szeptember kilencedikéig tekinthető meg a művelődési ház nyitvatartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában