Jubileum

2022.09.08. 19:10

Kiállítással ünnepelték a vegyeskar születésnapját

Megnyílt a Paks Városi Vegyeskar jubileumi kiállítása a Csengey Dénes Kulturális Központban. A hétfői megnyitó vendége volt Károly János, Simon Péter, valamint Cseke Gábor, a három korábbi karnagy és fellépett a vegyeskar is.

Gazsó Rita

Illusztráció: Molnár Gyula

Az elmúlt hosszú évek tárgyi és képi emlékei, régi fellépőruhák, kórustalálkozók emlékplakettjei, fellépések ereklyéi is láthatók a fotók mellett azon a kiállításon, amelyet a Paksi Városi Vegyes Kar megalakulásának 45. évfordulója alkalmából nyitottak meg a Csengey Dénes Kulturális Központban hétfőn. A jubileumi kiállítás ötlete az év elején merült fel, a tárgyakat és az elmúlt évtizedek alatt készült fotókat közösen gyűjtötték össze és tárták a nyilvánosság elé, a feladatokat dr. Harmat Gabriella, a kórus egyik tagja fogta össze – írta a TelePaks.  

A kiállításmegnyitón részt vettek a korábbi karnagyok, köztük Károly János is, aki 1977-ben alapította meg az egykori Munkáskórust, amelynek vezetését annak idején egy évre vállalta, ám ebből húsz év lett. A kórus az eltelt évtizedek alatt az ő, majd Simon Péter, Cseke Gábor, Ujházy Krisztina majd Babenyecz László vezetésével jelentős sikereket ért el. A szakmai elismerések mellett, mint például a fesztiválkórus minősítés, a Paksért és a Pro Urbe díjak is ott sorakoznak a relikviák között. 

A megnyitón oklevelet vehetett át dr. Harmat Gabriella ötéves, illetve Magyar Zoltán a tízéves kórustagsága elismeréseként. A vegyeskar jubileumi tárlata október 5-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában